lauantai 27. joulukuuta 2014

Kertyvätkö paastossa sulatetut kilot vauhdilla takaisin?

Sain hyvän vinkin jo 20 vuotta paastoklinikalla käyneeltä mieheltä: "Pyydä matkaevääksi kolme paastoklinikan leipää. Syö yksi leivistä kentällä, toinen lentokoneessa ja kolmas perillä kohteessa. Näin pystyt välttelemään suolaista ja rasvaista ruokaa kentillä ja koneessa", ohjeisti mies.

Paastoklinikalta lähtijät saavat kaikki mukaansa matkaeväskassin. Tein juuri niin, kuten paastoklinikan mies minua ohjeisti. Pyysin kassiini kolme leipää ja söin ne kentillä ja koneessa. Nälkä pysyi pois ja elimistöni ei saanut valtavaa suolakuormaa, jonka olisin saanut kahvilaruuista ja koneessa tarjottavasta ateriasta. Pienet leivät oli tehty spelt -jauhoista. Leipien päällä oli vähäsuolaista ja vähärasvaista juustoa, mutta silti ne olivat maukkaita. Eväskassissa oli myös hedelmiä ja lähdevettä.

Paasto on nyt ohi. Onkin mielenkiintoista nähdä pystynkö pitäytymään ruokavaliossani, jossa suolan ja rasvan käyttö on vähäistä ja ateriat koostuvat pääasiassa vihanneksista. Jatkan päiväkirjani kirjoittamista. Säilyykö kuntoiluilo, pysyykö saavutettu paino ja koheneeko kunto arkiolosuhteissa?



Toistaiseksi on mennyt hyvin. Olen paasannut mahtavasta paastoklinikasta kaikille ystävilleni. Hyvän asian puolesta paasaankin. Jos haluat oikeasti panostaa itseesi ja satsata terveyteen, tee retki klinikalle. Et tule katumaan. Ihan mieletön kokemus. Aivan huippu! Alla linkki klinikan sivustolle.




Perhe Buchinger Wilhelmi -klinikan takana