tiistai 23. joulukuuta 2014

YHDEKSÄS PAASTOPÄIVÄ

Tänään on viimeinen varsinainen paastopäivä. Saan peruspaastoruuan eli 200 kcal edestä ravintoa nesteinä ja urheilen kuin hullu. Painoa oli pudonnut 200 grammaa. Perinteinen Buchinger paasto on kolmen viikon mittainen paastojakso, jossa pari ensimmäista päivää totutellaan paastoon ja kaksi viimeistä päivää totutellaan taas syömään pienissä erissä kiinteää ruokaa. Olen nähnyt totuttelujakson annoksia, ja ne näyttävät uskomattoman hyviltä vaikka ovatkin terveellisiä. Alla muutama kuva annoksista. Kuvat: Buchinger Wilhelmin Facebook-sivulta.





Jos olisin ennen ilmoittautumistani tiennyt, että vointini olisi näin loistava, olisin tehnyt kaikkeni, että paastojakso olisi ollut pidempi. Olen huomannut, että joillakin klinikan asukkailla on puolisot mukana. Joku on tuonut mukanaan lemmikinkin (koira). Koiralliset ovat rivitalotyyppisessä asumuksessa klinikalla. Klinikalla saa käydä vieraita ja yöpyäkin, mutta oliko se nyt niin, että kolmannen perättäisen yön jälkeen vieraidenkin on osallistuttava paastoon ja maksettava paastosta tai mentävä muualle yöpumään, jotta paastoporukka saa paastosta rauhassa.

 Klinikalla ei saa polttaa tupakkaa. Jos kuitenkin polttaa paaston aikana, tulee mennä klinikan porttien ulkopuolelle sauhuttelemaan.

Aamulenkillä lenkkiseurani kertoi minulle naisesta, joka oli ollut hyvin hoikassa kunnossa jo klinikalle tullessaan, mutta joka ihastui paastoon niin perusteellisesti, että otti koko ajan lisää ekstrapäiviä klinikalla, koska ei halunnut lopettaa paastoa. Reilun kuukauden nainen paastosi, jonka jälkeen klinikan henkilökunnan oli puututtava kuvioon, ja painostettava naista lopettamaan paasto. Ymmärrän hyvin tätä naista.

Täällä järjestetään paastojaksoja nuorlle pullukoille. Jakso on tarkoitettu teini-ikäisille ja nuorilleaikuisille, joilla ei ole mielenterveysongelmia, mutta ylipainoa on kertynyt. Voi tänne tulla keventämäänkin. Silloin tarjotaan 1500 ckal edestä ruokaa. Moni tulee sillekin jaksolle ja pudottaa viisi kiloa painoa jo tällaisella dieetillä. Anorektikot, jotka ovat jo selättämässä hieman sairauttaan, ovat tulleet klinikalle opettelemaan syömistä. Täällä on tarjolla kaikenlaista.

Tässä paaston olotilassa on todella hyvä olla. Iho on heleä ja silmäni kirkkaat.Tukkakin näyttää kiiltävämmältä. Elimistöni on selvästi onnellinen tässä ruuansulatuskanavien lepotilassa. Ensimmäistä kertaa lähes 40 vuoteen, saa ruuansulatusjärjestelmäni levätä.

Linkistä pääsee lukemaan suomalaisen sairaanhoitajan haastattelun. Sairaanhoitaja on töissä Buchinger Wilhelmi -klinikalla: Mikä ihmeen paastoklinikka?

Tänään osallistuin terveellisten ruokien kokkauskurssille. Vihanneksista saa valmistettua hyvännäköistä ruokaa. Mehän emme syöneet ruokia, joiden tekemistä meille opetettiin. Ei yhtään tehnyt mielikään. Voisin hyvin mennä ruokailemaan alakerran ravintolaan, joka on tarkoitettu paaston aloitteleville ja lopettaville. Voisin aivan mainiosti istua siellä ryystäen pikkulusikalla pientä soppakulhollistani ja katsoa kun muut syövät kiinteää ruokaa. Ei tuntuisi yhtään pahalle. Mielihalut ovat kadonneet.

kokkauskurssin keittiö

Klinikan kasvimaa
Nautin tänään ihanasta hieronnasta. Vähän teki mieli ottaa lisäksi jotain ekstrahoitoja. Täällä on vaikka mitä tarjolla, mutta nuukuuksissani en tohtinut ottaa. Spa-osastolla on ihana höyrysauna, joka on lähes aina juuri silloin tyhjillään, kun menen sinne. Saan makoilla siellä kaikessa rauhassa yksikseni jopa tunnin.



Salilla on tullut rehkittyä. Nyt olen päässyt taas terveen elämän makuun, ja urheilunkin tuntuu mielekkäältä. Olen pienten lasten äiti. Se on totta. Raskaudet ja imettäminen muuttavat kroppaa aikalailla. On jotenkin masentavaa, kun ihmiset saattavat kommentoida, että olet kyllä ihan kivassa kunnossa pienten lasten äidiksi. Lattea kohteliaisuus.

Tässä kohtaa, kun nuorimmaisenikin osaa jo itse syödä ja käydä tarpeillaan, on minusta aivan turha selitellä itselleni tai muille, että äitinä saan olla vähän repsahtanut "hyötyliikkuva" herkuttelija. Perustelin saamattomuuttani juuri noin. Kyllä sitä useimmiten saa järjetsettyä päivässä vähintään sen tunnin omaa aikaa urheilulle puolison, ystävien, sukulaisten tai lastenhoitajan vahtiessa lapsia sen aikaa.

 Tästä eteenpäin aion repiä itseni ylös ulos ja lenkille, vähintään joka toinen päivä. Herkuttelua en halua enkä pysty lopettamaan, mutta kohtuus kaikessa, myös tässä herkuttelussa. Alla kuva mihin olen paastolla ja liikunnalla lyhyessä ajassa päässyt. Minulle tämä kunto on jo ihan kiva saavutus. Totta kai tästä voi ja pitääkin kiinteytyä lisää. Minun on ollut todella vaikea saada pudotettua 5 - 8 kg painosta. Tällä klinikalla painoni on pudonnut kovalla vauhdilla ja lihaskunto on selvästi vahvistunut. Pohja on nyt hyvä, terveellisemmälle elämälle ja kunnon kohottamiselle.