keskiviikko 17. joulukuuta 2014

KOLMAS PAASTOPÄIVÄ

Heräsin virkeänä vaikka takana oli alle viiden tunnin unet. Menin nukkumaan nälkäisenä ja heräsin jostain syystä kylläisenä. Taisin uneksia niin paljon ruuasta, että unissani syöminen täytti psykologisen nälkäni.

Puin aamutakin rutiinilla ylleni, laitoin töppöset jalkaani ja kävelin odotusaulaan sairaanhoitajan tapaamisjonoon. Siellä oli rivissä kymmenisen saksalaista pappaa ennen minua, odottamassa sairaanhoitajan mittauksia. Rutiininomaisesti otetaan joka aamu verenpaine ja käydään punnituksessa. Lisäksi käydään läpi tuntemuksia ja seurataan paaston etenemistä ja asiakkaan vointia.

Painoa oli pudonnut kaksi kiloa! Jee, hyvin on paasto lähtenyt käyntiin. Nesteitä nämä taitavat vasta olla, mitä on palanut, mutta iloinen fiilis tuli lukemasta joka tapauksessa.

 Lähdin reippain mielin Puente Romanan rannalle tutulla bussikuljetuksella. Kerroin matkaemännälle, että tulen takaisin joko taksilla tai kävellen. Halusin tehdä pitkän kävelylenkin.

Kävelin takaisin klinikalle. Aurinko porotteli kuumasti. Join huoneessani aamuteen ja menin uima-altaalle ottamaan aurinkoa ja lukemaan kirjaa. En ollut syönyt tähän mennessä päivää yhtikäs mitään. Olin juonut noin kolme litraa vettä ja juonut teeni.


Klinikan puutarhassa voi pelata vaikka shakkia. Kuva: Buchinger Wilhelmi

Joku klinikan asiakkaista kysyi minulta, että tunsinko Riikkaa, joka on ollut klinikalla jumpparina. Kerroin, että en tainnut tuntea. Vanhempi herrasmies hymyili ja sanoi: "Olet yhtä kaunis kuin Riikka." Hetken päästä toinen mies tuli luokseni ja kysyi, että mitä ihmettä teen täällä klinikalla? Hän sanoin, että minulla olisi jo täydellinen kroppa. Kiitin hämilläni ja mies vastasi, että it´s all MY pleasure ja pyysi minua siirtymään lähemmäs kuntosalin ikkunaa, jotta hänellä olisi mukavaa katseltavaa kuntopyörää polkiessaan. Jopas jotakin, ajattelin. Aurinko oli tainnut pehmittää klinikan asukkaiden päät tai sitten tämä puhdistuskuuri alkaa tehota ja hehkun uutta elinvoimaa.

Ennen lounasta olikin jo hieman nälkä. Hain ihanan kupposen kuumaa vihanneskeittoa ja jälkiruuaksi marjamehua, jossa oli päällä puolikas mansikka, mustikka ja vadelma. Sain keiton päälle hyppysellisen ruohosipulia ja valitsin mausteista oreganoa. Nälkäisenä ruoka maistui taivaalliselle. Klinikan nestepitoinen ruoka on hämmästyttävän maistuvaa.

Jotta maksa pysyisi toimintakunnssa myös paaston aikana, tuotiin minulle lämpövesipullo vatsan päälle 20 minuutiksi. Lepäilin huoneessani lämpötyynyn lämmössä ja luin kirjaa. Minun tuli syödä kahdesti päivässä viramiinitabletteja, jotta saan paastonkin aikana kaikki tarvittavat vitamiinit ja mineraalit. 


Klinikan salilla on hyvät laitteet ja personal trainerin palvelut käyetyyävissä. Sauna on lämmin aamusta iltaan. Elämä klinikalla on toden totta rentoutumista. Sitä saattaa käydä jumpissa ja salilla monta kertaa päivässä. 


Kuva: Buchinger Wilhelmi
Tultuani salilta takaisin huoneeseen oli huoneeni siivottu moitteettomaan kuntoon. Siivoojat kävivät siivoamassa huonetta monta kertaa päivässä, mutta vain silloin kun en ollut huoneessani. Erilaisia vesiä lasipulloissa oli aina tarjolla niin huoneessa kuin klinikan muissa tiloissa ja niitä sai vapaasti juoda mielin määrin. Todella tehokas ja hyvä palvelu. Aamutakki ja toffelitkin oltiin vaihdettu puhtaisiin. Huoneessani odotti iltapäivätee. Aika leppoisaa olo ja elo täällä.




Päivät sujuvat klinikalla todella mukavissa tunnelmissa eikä sitä edes muista olevansa paastolla. Koko ajan oli jumppia, kursseja, retkiä, maalaamista, joogaa, spa-osasto ja ihana aurinko. Klinikan väki on mukavaa ja sosiaalista. Aina löytyy juttuseuraa jos haluaa jutella. On myös täysin OK viettää aikaa omissa ajatuksissa ja syödä lounas ja päivällinen huoneessa.




Illat ovat minulle valitettavan raskaita. Odotan niitä aina kauhulla. Tekemättömyys ja pieni nälkä ovat kamala yhdistelmä. Haaveilin taas aamuyön pikkutunneille asti jopa palasta selleriä! Oikeassa elämässäni inhoan sellerin makua yli kaiken.


Olen todella, todella epätoivoinen. Huoneessani on tarjolla vedenkeitin ja teepusseja. Teepussien joukosta löytyi muutama 2 gramman stevia -makeutusainepussukka.






Olen hyvin tietoinen, että stevia on kaloriton makeutusaine, mutta toivoin hämääväni makuhermoja ripottelemalla stevia-pussukoiden sisällöt kielelleni. Eipä auttanut. Pureskelin steviakiteitä ja nauroin itselleni. Olen todella pohjalla. Pesin hampaani ja jossain kohtaa vihdoin nukahdin.