tiistai 16. joulukuuta 2014

Paastojakso klinikalle varattu ja lähtö ihan pian!

kuva: Buchinger Wilhelmi


Aivan sattumalta tutustuin Aurinkorannikolla asuvaan suomalaiseen sairaanhoitajaan, Katariinaan,  joka kertoi minulle työskentelevänsä Marbellan paastoklinikalla nimeltä Buchinger Wilhelmi. Sain kuulla klinikasta seuraavaa:

Paastoklinikalla on mahdollista päästä eroon liikakiloista ja henkisen puolen taakkakin kevenee. Joka vuosi yli 3000 henkilöä paastoaa kyseisellä klinikalla ja yli 70 % Buchingerissa paastonneista palaa klinikalle aina uudelleen ja uudelleen. Aurinkorannikon klinikka on aloittanut toimintansa vuonna 1973. Perinteinen paastojakso klinikalla kestää kolme viikkoa. 

Klinikalla on sata "potilaspaikkaa" ja se on melkeinpä aina tupaten täynnä. Minua alkoi kiinnostaa tämä merkillinen paasto, jonka aikana minulle tarjottaisiin vuorokaudessa vain 200 - 250 kcal laihaa vihanneskeittoa ja mietoa teetä kahden viikon ajan. Kuka hullu sellaiseen pystyy?




Vielä en tiedä paljon mitään tästä Buchinger-Wilhelmin paastosta. Tiedän kuitenkin, että klinikalla on noin 150 henkilöä töissä. Klinikalle tullessa tehdään perusteellinen terveystarkastus. Paaston aikana ei vain olla ja koiteta selviytyä taistelussa mielihaluja vastaan. Klinikalla on jatkuvasti ohjelmaa. On joogaa, zumbaa, maalaamista, kävelyä, retkiä ja illanviettoja ja paljon muuta. Jokaisella klinikan asiakkaalla on oma hyvätasoinen huone ja henkilökunta seuraa tarkasti paaston etenemistä ja asiakkaan vointia

Tälle matkalle lähden yksin. Suomeen jäävät mies,lapset ja työt. Toivon todella, että valitsin oikein. Moni ystäväni oli sitä mieltä, että perempi vaihtoehto olisi ollut naisporukan kesken matka etelän lämpöön herkuttelemaan ja juhlimaan. Onhan sellainen mukavaa, mutta usein sitä palaa takaisin väsyneempänä kuin oli ennen matkaa. Paastoklinikalle lähden lataamaan akkujani ja mahdollisesti siinä ohessa pudottamaan muutaman kilonkin.