maanantai 22. joulukuuta 2014

KAHDEKSAS PAASTOPÄIVÄ

Heräsin klo 07.00. Suuntasin peruspunnitukseen. Painoa oli pudonnut 400 g. Tein punnituksen jälkeen pitkän aamulenkin rannalla auringonnoususta nauttien. Minulla on tapana ottaa lenkilleni mukaan kaksi vesipulloa (puolen litran pulloja). Otan pullot molempiin käsiini, jotta saan näin lisätreeniä käsivarsille. Palkitsen itseni aina lenkkirupeaman lopuksi litralla lähdevettä. Wohoo!

lainattu kuva Puente Romanon laituri
Pysähdyin nauttimaan veteni Puente Romanon rannan laiturille. Sain viereeni säkkipillin soittajan. Soittaja kertoi tulevansa joka arkiaamu laiturille soittamaan säkkipilliään ihan muuten vain. Istuin laiturinnokassa kuuntelemassa musiikkia, siemailin lähdevettä ja nautin upeasta auringonnoususta. Ensimmäinen mieleeni tullut ajatus tuona kyseisenä hetkenä oli: "I´m in Heaven." Muita ajatuksia ei tullut. Tätä on niin vaikea sanoin kuvailla. Tämän voi vain kokea. Uskomaton fiilis.


Saavuttuani takaisin klinikalle istahdin parvekkeelleni nauttimaan aamuteetä ja suunnittelemaan päivän ohjelmaa. Illalla onkin mielenkiintoista ohjelmaa, se cocktail-tilaisuus. Minkähänlainen on paastoklinikan cocktail-tilaisuus?

Näkymä parvekkeeltani

Nyt olen selvästi saavuttanut paastossani sen kliimaksin. Tässä olotilassa jaksaisi tehdä vaikka mitä. Mieli on levännyt, haluan sosialisoida ja koko ajan on päällä todella positiivinen fiilis.

Tein tänään ystäväni kanssa retken Mijasiin. Jaksoin kävellä monta tuntia Mijasissa pelkän porkkanamehun voimin. En ehtinyt lounaalle, joten sain ennen retkeäni pienen lasillisen (100 kcal) tuoretta porkkanamehua.

Nyt ymmärrän miksi yli 70% täällä kerran paastonneista tulee tänne takaisin aina uudelleen ja uudelleen. Minäkin aion tulla. Voin todella hyvin ja olen selvästi hoikistunut. Painoa on lähtenyt noin viisi kiloa. Kroppani on kiinteytynyt ja bikinitkin näyttävät jo ihan hyviltä päälläni. Saatan jopa laittaa päiväkirjani johonkin merkintään ennen ja jälkeen kuvat. Laitanko lopulta kuvat nettiin, riippuu täysin siitä onko ennen ja jälkeen kuvissani mitään eroa. Uskoisin että on.

Nämä ovat lisävitamiinini, jotka nautin kahdesti päivässä.
Ei ole tarvinnut meikata yli viikkoon. Nyt föönäilen hiuksiani ja laitan pakkelia naamaani. En ole tänään nauttinut vielä muuta kuin teetä ja lasillisen porkkanamehua. kello on jo melkein seitsemän. Illalla cocktail-tilaisuuden jälkeen on perinteinen iltakeitto. Ei ole yhtään nälkä. Todella outoa.


Näen huoneestani miten henkilökunta laittaa pöytiä ja laseja valmiiksi kohta alkavaa cocktail-tilaisuutta varten. Kannuissa taitaa olla vesimelonimehua eikä alkoholittomia mojitoja, joita vähän toivoin saavani tilaisuudessa.



Ihan kiva oli laittautua pitkästä aikaa. Menin tilaisuuten tarkoituksella hieman myöhässä. En halunnut olla ensimmäinen. Siellä oli jo iso joukko ihmisiä. Klinikan omistajat tulivat heti kättelemään ja kysymään mielipidettäni paastojaksosta. Jutta ja Claus Rohrer vaikuttivat todella ystävällisiltä. Buchinger Wilhelmi on perheyritys. En voinut muuta kuin kehua kokemustani Jutalle ja Clausille. Kaikki alkuvaikeudet ovat jo unohtuneet, ja olen paastoni parhaassa vaiheessa. Suustani tuleekin vain sulosointuja klinikkaan ja paastoon liittyen. Sopivaan ajankohtaan he osasivat laittaa tilaisuuden.

Join lasillisen vesimelonijuomaa. Juoma tuntui suussani jopa liian makealta vaikka lasissa oli vain vesimelonista tehtyä nestettä, marjoja ja hedelmiä eikä yhtään lisättyä sokeria.

Kuva: Buchinger Wilhelmi

Juttelin tilaisuudessa monen paastolaisen kanssa. Managerin kanssa vaihdoin myös muutaman sanan. Sain kuulla, että klinikan isolla tontilla on yhdessä osassa luomukasvimaa, josta kokit hakevat yrttejä ja vihanneksia aterioihimme. Kysyin, että käyvätkö paastolaiset siellä vihannesvarkaissa kovan nälän yllättäessä. Sain kuulla, että on sellaistakin tapahtunut. Onneksi en paaston alkuvaiheessa vielä tiennyt tuosta salaisesta kasvimaasta. Olisin saattanut hiipiä sinne aamuyöllä metsästämään selleriä paaston surkeimpina hetkinäni.

joogahuone. Kuva: Buchinger Wilhelmi

Joogan jälkeen kävin vielä saunassa. Miesten ja naisten saunan välissä on yhteinen lepäilyhuone. Menin sinne makoilemaan ja nauttimaan kuplivaa vettä. Viereeni istui intialaistaustainen mies, joka antoi heti ymmärtää, että viereeni istunut mies ei ollut mikään tyhjätasku. Mies alkoi kertoa kuinka monta hotellia ja hotelliketjua hän omisti. Minua lähinnä huvitti miehen rehvastelu.

Klinikalla on kieltämättä aika paljon selväsi varakkaampaa porukkaa. Eihän tämä mikään ilmainen klinikka olekaan. Allasosastolla makoilee usein iso joukko hieman varttuneempia saksalaistaustaisia rouvia, joilla on hoikat vartalot ja uskomattoman kiinteät, isot ja kauniit nuoren naisen rinnat. Silikoniahan ne ovat. Rouvat ottavat aurinkoa yläosattomissa ja kasvot ovat kiristetty äärimmilleen. He näyytävät kaikki ihan samanlaisilta. Itse en ymmärrä moista touhua. Aion vanheta arvokkaasti.

Kuva: Buchinger Wilhelmi

Sain kuulla juristiystävältäni, että klinikalla käy paljon huippumalleja. He tulevat paastolle ennen isoja alusvaatekuvauksia. Juristi oli harmissaan, että tänä vuonna hän sattui tulemaan klinikalle "väärään" aikaan, kun näitä supermalleja ei ollut yhtäkään. Juristi lirkutteli, että minä olisin tällä hetkellä klinikan kaunein "potilas". Mukavia sanoja pienten lasten äidille.

Takaisin intialaiseen mieheen. Hän kertoi elämäntarinansa, joka oli hyvin tavallinen. Loppuun palanut, kiireinen yrittäjä, jolla alkoi olla ylipainoa ja erilaisia vaivoja. Joku suositteli klinikkaa, ja siitä lähtien mies on käynyt klinikalla joka vuosi "katsastuksessa". Tuo katsastusajatus on minusta todella hyvä.

 Hän luetteli kaikki mahdolliset urheiluautot, jotka hän omistaa ympäri maailmaa, ja siinä sivussa hän sanoi viisauden: "Katsastan kaikki autoni säännöllisin väliajoin, niin miksi ihmeessä en katsastaisi itseäni ja puhdistaisi koneistoani paastoamallaa edes kerran vuodessa?".



Intialaistaustainen mies käy joka vuosi kolmen viikon paastolla Buchingerissa. Ennen paastoa ja paaston aikana hän käy hammaslääkärillä, korvalääkärillä, yleislääkärillä, silmälääkärillä, fysioterapeutilla ja tarvittaessa muidenkin lääkäreiden tsekkauksessa. Häneltä otetaan verinäytteet, ja niistä etsitään ihan kaikki mahdollinen ja mahdoton. Rahaa palaa, mutta sitä onneksi löytyy, jatkoi intialainen kerskuvalla tyylillään.

Loistava päivä takana. Olen jo puhunut sisaruksilleni ja äidillenikin, että heidän kaikkien kannattaisi tulla tänne paastoklinikalle. Voisimme tehdä lomamatkan klinikalle yhdessä. Oloni on kuin upouudella autolla jos tätä katsastus / autotermistöä haluaa tässä käyttää. Tänään luvassa vielä lukemista huoneessani kera erilaisten vesien ja sitten ei muuta kuin nukkumaan.